středa 13. května 2015

DIY: JAK SI UDĚLAT SVŮJ DENÍČEK, KNÍŽKU, ZÁPISNÍK.. ?

Nudíte se a nemáte do čeho psát, protože nemáte žádný deník a peníze se vám utrácet nechtějí? Dneska tu pro vás mám takový DIY, který jsem udělala jako dárek jedné známé:-) Chcete taky? Je to dost jednoduchý. Nejsem žádný výtvarný typ a všechno si hrozně v tomhle oboru ulehčuji, ale nakonec jsme to zvládla a jsem celkem spokojená:-) 

CO BUDETE POTŘEBOVAT?


Nůžky
Pravítko
Obyčejnou tužku
Papíry (Je na vás kolik si jich vezmete. Podle toho kolik stran chcete mít.)
Provázek (Jinak kdyby měl někdo stejný problém a měl ten provázek moc tlustý použijte nějakou barvu nitě a jehlu.)

1.KROK

Berte si po jednom papíry, které ohýbejte proti sobě. 



2. KROK

Až to budete mít, vezměte si všechny papíry, které máte ohnuté a položte je na sebe rozevřené, pokud by někdo nevěděl tak jako v minulým obrázku. Když to máte vezměte do ruky pravítko a tužku a začnete v ohybu odměřovat centimetry tak jak daleko díry, kterými prostrčíte provázky chcete mít. Já to dělala po 3 centimetrech. 



3. KROK

Když máte odměřené centimetry, vezměte si nůžky a rozevřete je. Pomalu začnete tou špičkou na konci těch nůžek dělat díry do odměřených míst. 
(Já jsem si vzala všechny papíry a udělala jsem prostě díru do všech najednou, abych si to ulehčila a podle mně je to i lepší než dělat do každého zvlášť, protože si nemusíte odměřovat všechny papíry.)
Takový menší tip: Pokud by jste chtěli mít ty díry trochu hezčí a zakulatěnější, vemte tužku a koncem tužky ještě do té díry zajeďte tou tužkou. (Opravdu divný vysvětlování :-D)

4.KROK

Mělo by vám vzniknout tohle. 
(Ano jedna ta dírka se mi nepovedla, ale v závěru to není ani tak hrozné jako tady.) 


5.KROK

Pak si vezmete provázek (v mém případě jehlu a nit) a jednotlivými dírky začnete prostrkovat to co jste si vybrali. Zezadu, zepředu prostě jak vás to jen napadne. Na to není žádný postup. :-) Já s nití jsem udělala pak ještě jednu vrstvu, ale jelikož mi to nevystačilo musela jsem ty oba konce vzít a zavázat asi 3x na malý uzlík ,aby to pěkně drželo.


6.KROK




No a měli by jste mít hotovo. Takhle to ke konci vypadá a je jen na vás jak už si to dál vyzdobíte. Pokud se vám to nějak nepovedlo a není to nějak moc viditelné tak nezoufejte a místo toho to udělejte krásnější z venku. :-)

Já doufám, že se vám DIY líbil. Mám jich v plánu víc a to néé jenom s papírama..napadají mně i na oblečení apod.. To se nechte překvapit. :-D :-) 

Do komentářů mi určitě napište jak se vám návod líbil a jestli ho vyzkoušíte. Snad je návod aspoň trochu srozumitelný a jestli ne tak mi dejte vědět čemu nerozumíte! :-) 

2 komentáře:

  1. Je to super :) Možná si podle toho udělám sešit na německou gramatiku :D
    Lumiere of Fashion

    OdpovědětVymazat
  2. Takýchto zápisníkov nie je nikdy dosť a ja k tomu ešte milujem DIY zápisníky. :)) Najviac sa mi páči, že obálka sa dá spraviť na milión spôsobov a tým pádom je každý zápisník iný. :)) ja som raz dala všetky strany nachvíľu do kávy, aby chytili taký ten starý zažltnutý odtieň - bolo to fakt zaujímavé a ešte to aj pekne voňalo. :)) (btw. keď som začala písať tento komentár, myslela som si, že mi nijaký ďalší zápisník netreba, no keď som tak rozmýšľala, asi hneď beriem do ruky papier, nožnice... :) )

    DominicaLand

    OdpovědětVymazat