pondělí 10. srpna 2015

List of B O O K S | Teri

Jak už jsem tady mnohokrát zmiňovala tak nejsem nějaký velký a vášnivý čtenář, ALE co není může být nebo ne?  Nevím proč a hodně mně to štve, ale já mám prostě na knížky špatnou ruku. Je to tak, že pokaždé když jsi nějakou vyberu, nelíbí se mi nebo mně nebaví. :-/ Nakonec jsem se tedy rozhodla tak, že knížky, které si budu chtít přečíst by měli být od někoho osvědčené jako třeba od nějakých jiných blogerů nebo blogerek svými recenzemi..., bestsellery nebo oblíbenými spisovateli (také, ale nepočítám s tím, že se mi třeba všechny budou líbit) a nebo ty, které mně jednoduše zaujmou svým obsahem. :-)
Dříve jsem měla v hlavě vytvořený takový seznam knížek, které bych si přečíst chtěla a postupně jsem si odškrtávala ty, které se mi splnilo přečíst. V tuhle dobu mám celkem 'dost' knížek, na mém imaginárním seznamu o ,který jsem se tu s vámi dneska rozhodla podělit. :-)

Jednou knížkou nad ,kterou přemýšlím už hooodně dlouho a pokud bych jí nedostala k narozeninám hodlám si jí určitě koupit je knížka 'The Perks of Being a Wallflower'. Viděla jsem zatím jen film, který se mi líbil, ale stejně jsem hodně zvědavá jaká bude knížka. Hodně se mi líbil děj, který vypráví o klukovi jménem Charlie, který jde do prvního ročníku střední školy. Je stydlivý a není schopen si najít přátelé. Já se v tom problému tak ze tři-čtvrtě totiž vidím taky. 


'Girl Online' od Zoe je taky jedna z knížek na mém ne docela dlouhé seznamu. Na tuhle knížku jsem četla především kritiku toho, že je to úplně přesná americká knížka což mně ,ale stejně nějak neodradilo. Od kamarádky jsem slyšela, že je to knížka pohotová a taková, že se nad ní nemusí nějak přemýšlet. Sama bych se ,ale chtěla přesvědčit o tom jaká je a udělat si na ní vlastní názor. 


Michelle Phan je jedna z mých nejoblíbenějších zahraničních YouTuberek. Všechno si musela vydobýt sama a povedlo se jí to! Stejně tak i ona má svojí knížku ve ,které dává ostatním různé rady a tipy například na to jak se nalíčit a obléknout na první schůzku, organizování času, organizování skříně a dokonce knížku i sama ilustrovala. Je to knížka, která vypadá skvěle, ale na druhou stranu si říkám jestli není zbytečná, protože v téhle době se už dá vše vyčíst na internetu. :-/


Vím, že je tohle strašné klišé a taky to, že už je to docela stará knížka ,ale přečíst bych si chtěla celou sérii Harryho Pottera. Filmové zpracování je prostě totálně super a když jsem se teďka každou sobotu snažila dívat na jednotlivé díly něco mi prostě nedalo a hned mi hlavou blýsklo to, že by bylo super si přečíst i knížky. Někdy v zimě nebo až budu mít více času mám v plánu zkouknout všechny díly, abych si potom prostě jen řekla 'Jo tak, proto to bylo takhle.' ,protože i přesto, že jsem to viděla nesčetněkrát, některé věci jsem nepochopila a dokonce jsem si je musela googlit. Například to 'Proč Snape zabil Brumbála?'. 


V poslední době jsem si také oblíbila především spisovatele Johna Greena. Knížky ,které jsem od něho zatím přečetla byly 'Hvězdy nám nepřály' a 'Hledání Aljašky'. Popravdě mně se víc líbila knížka Hvězdy než Aljaška, ale hlavně ve mně obě něco nechali. I takovým nečtenářům bych jednu z nich doporučila a myslím, že zrovna 'Hvězdy nám nepřály' bude nebo už je povinná k maturitě. Tentokrát na mém seznamu zaobírají místo 'Let it snow' a 'Will Grayson, Will Grayson'. 


Čtete rádi? Jaké knížky by jste si chtěli přečíst Vy a jaké knížky by jste mi doporučili? :-)
xoxoTeriMiss.

  

12 komentářů:

  1. Girl online jsem dočetla minulý týden a dost jsem váhala jestli si ji koupit, nakonec jsem do toho šla a přečetla ji za 4 dny jsem ráda že jsem si ji koupila protože se mi fakt dost líbila, doslova prostě dnešní svět bych i řekla :D. Harryho Pottera teď znova čtu a od Johna Greena jsem přečetla aljašku i hvězdy a momentálně jsem v půlce knihy papírová města která mě bohužel moc nezaujala.. :/ ale jinak fajn seznam:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Girl Online jsem začala číst nedávno a musím říct, že se mi zatím dost líbí a jak říkáš je to takový dnešní svět:-) Děkuju!

      Vymazat
  2. Nectu,ale myslím ze na dovolenou je to super relax.. rada bych si koupila girl online..
    terina98.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. HP mám prečítaného v angličtine aj slovenčine - môžem len odporúčať❤ je to moja srdcovka :D The perks of being a wallflower & Girls online si chcem prečítať aj ja, tak snáď čoskoro :) minulý týždeň som dočítala knižku Papierové mestá od Greena (na blog som dnes postla recenziu), ktorá sa mi ohromne páčila a už sa neviem dočkať, kedy na ňu zájdem aj do kina :)
    Nech sa ti podarí prečítať všetky knihy zo zoznamu!

    www.hellomynameisev.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se nedivím, hrozně se těším až si HP přečtu! :-) Jak vidím tak Papírová města od Johna Greena jsou pro každého jiná chuť. Někdo říká, že nic moc někdo naopak, že jsou super :-D Sto lidí, sto chutí. Podle tvé recenze přemýšlím, že bych si jí, ale taky přečetla:-) Děkuju!

      Vymazat
  4. Ten, kdo stojí v koutě j jedna z mých nejoblíbnějších knížek, ani nevím, kolikrát jsem ji už přečetla :D
    Od Johna Greena jsem zrovna včera dočetla Paper Towns a nevím no.. moc mě to nechytlo :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně tu knížku doma mám a nemůžu se dočkat až dočtu Girl Online a pustím se na ni! :-)

      Vymazat
  5. Asi víš, co si o Ten, kdo stojí v koutě myslím :) Je to fakt super knížka, která je psaná dopisy, což je podle mě fajn, protože to zaujme. Charlieho jsem si zamilovala ♥ Chystám se na rereading této knížky. Girl Online je taky super. Četla jsem na ni spoustu kritiky, ale v mých očích je tato kniha dokonalá, protože mi dala něco, co jsem potřebovala :) Harry Potter mě moc nebaví, takže nemám chuť ani číst a sakra o Greenovi nevím, co si mám myslet. Jeho knížky mě vůbec nebaví, ale paradox je, že miluji jeho "výroky" :) "A já se zamilovala, tak jak člověk usíná - pomalu a pak docela" :)) Miluju to! Ráda bych ti nějakou knížku doporučila.. Teď koukám, co mám přečtený a když tak koukni na - Trable, Selekce/Elita/První, Bez naděje, Divergence, Eleanor a Park.. Všechno to jsou romány, takže by tě nějaká mohla bavit :)

    Saloos BIO Tělový Peeling Čokoláda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto stebou s Girl Online souhlasím, podle té kritiky na tu knihu si myslím, že zase není tak úplně špatná, spíš naopak! :-) Jinak moc Ti děkuji za návrhy. O Selekci a Elitě už jsem slyšela a děj toho mně hrozně zaujal tak stejně jako Divergence nebo Eleanor a Park. Ty ostatní neznám, ale snad poznám! :-)

      Vymazat
  6. Ja knihy fakt milujem, najlepší spisovateľ pre mňa je zatiaľ Dan Brown, jeho Digitálna pevnosť bola úžasná a chystám sa prečítať si od neho aj ďalšie knihy. Tiež ma baví Jane Austin a jej romantické knihy, Pýcha a predsudok jednoznačne.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  7. Taky bych si přála mít tolik času na to abych si mohla přečíst knihy podle svého výběru :D Zatím můj čas bohužel nejvíce ukrajují knihy, které musím číst do školy. Ale třeba se u tebe trochu inspiruji :)

    OdpovědětVymazat