pondělí 24. srpna 2015

Přežití Prvního Dne Ve Škole!


Ahoj všichni!
Už se nám to pomalu, ale jistě blíží. Ranní vstávání, kdy se nikdo nechce vyhrabat z postele a radši má nastaveného budíka na 10 různých časů. To nudění ve škole, přičemž je určitě lepší nudit se doma. Ty neustálé povinnosti jako jsou dělání úkolů, různé referáty, přednášky..
Nejspíš každý to zažíváme a známe, ale 'to je život'. 

Dnešní článek na mém blogu bude pár typů jak přežít první školní den. Tyhle tipy už mám v hlavě opravdu hodně dlouho a vzpomínám si, že když jsem si v dubnu blog zakládala můj první námět na článek byl právě tenhle. :-D No konečně jsem se dočkala a je to tady. Jelikož jdu na novou školu tak jsem se rozhodla vypsat sem pár mých tipů, kterými se budu (snažit) řídit. :-)
---
Moje první dilema bylo, že jsem si nemohla připustit to jestli do školy půjdu o něco později nebo dřív? Brala jsem to tak, že pokud později určitě už všechny místa budou zabrané a já budu mít šanci už si k někomu přisednout a BUM. seznámit se. Nakonec jsem, ale 'dospěla' k závěru, že takhle to VĚTŠINOU bývá jen ve filmech a proto do školy přijdu radši mezi prvníma, abych měla nějaké místo na sezení já. Co jsem taky zvážila tak nejspíš si sednu z jedné do posledních či předposledních lavic a to blíže k oknu či ke dveřím.
---
Jako další typ na ,který jsem přišla je seznamování nebo spíš první dojem. Je to podle toho pokud jste radši samotáři nebo pokud si ve třídě chcete najít nějaké kamarády. Pokud se přikláníte spíš ke druhému faktu tak čtěte dál. Určitě si neberte do uší sluchátka a k tomu se vztahuje i časopis, knížka a telefon. Jestli se chcete seznamovat tak pozorujte lidi kolem sebe a třeba se na ně čas od času lehce usmívejte. Rozhodně se neupněte na čtení nebo na poslouchání písniček, protože by to pak mohlo být tak, že se s vámi prostě někdo zabavovat nebude. Ale pozor, zase nechceme být 'vlezdoprdelky'. :-D
---
Jak se obléknout to je jen na vás. Já určitě budu pro první den volit něco podle počasí (samozřejmě) ale hlavně něco pohodlného a v čem se cítím dobře. Ne třeba to, že si někdo vezme šortky a to jen proto, že mu v nich jde vidět celý zadek..( #DnešníDoba )
---
 Na střední, na vysoké, nebo jen v novém ročníku třeba budou chtít zvolit nějaký jiný režim a pokud tak, tak se s nikým určitě patlat nebudou. Já jsem taková, že prostě kdyby se mi nestal nějaký trapas tak to nejsem já a proto radši buďte nebo se snažte být připraveni.
---
Taky určitě není na škodu být více společenský tip pokud jste, (což já docela jsem) tak by bylo fajn hlásit se třeba někam do kroužků mimo, seznamovat se a dělat si nové a nové kamarády.
--- 
Den před tím si určitě půjdu dřív lehnout a to proto, protože bych za prvé druhý den nevstala a nepřišla pozdě a za druhé, abych si udržela takovou tu lepší náladu..I když kdo by měl lepší náladu, když začíná škola! Pro ranní zlepšení nálady si třeba udělejte dobrou snídani, pusťte si písničky (hlavně pozitivní, ne depresivní) :-)
--- 
Co taky nejspíš udělám bude to, že si vyfotím svůj rozvrh do telefonu, protože a jelikož svůj telefon budu asi stejně nosit všude, no a celkově je to pro mně lepší než pak někde lovit v sešitech a hledat svůj rozvrh.
--
A určitě si nezapomeňte nějaký zápisník, diář nebo deníček. Bude se to určitě hodit. Já si do toho plánuji psát úkoly, povinnosti, protože vím ,že toho bude hodně, takže tohle mi aspoň trochu tu práci, všechno mít v hlavě ulehčí. Navíc na nic nezapomenete!

Doufám, že se Vám tipy budou líbit a na nic jsem nezapomněla.
Jakými body se budete řídit Vy? Těšíte se do školy? :-)
Mám Vás ráda!
xoxo TeriMiss.
  

8 komentářů:

  1. Super článek, s těma časama to mám stejně

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé tipy! A já mám kalendář a tam si taky píšu úkoly atd. Je to super ! :)
    NÁŠ BLOG!!!:)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezký článek :) Přeji hodně štěstí v nové škole. Určitě si uděláš spustu kamarádů, hlavně buď sama sebou :)

    www.maredifragole.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek, Teri :) Chtěla bych ti říct, že jsem tě asi před týdnem nominovala do jednoho tagu, který najdeš na mém blogu :) A jinak přeji hodně štěstí v nové škole, doufám, že se ti tam bude líbit a najdeš si nové kamarády :)

    Unboxing | Parfums.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, tak už vám to středoškolákům začne :D Úžasný článek :D, rozvrh v mobilu mám i já na výšce, a líbí se mi ten top na obrázku :)!!

    voguetheresa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. myslím, že ani džíny nie sú vhodné na prvý školský deň, tie môžeš nosiť celý školský rok. prvý školský deň je udalosť a istý dess code by bol vhodný, ale páči sa mi postoj na tú #dnešnúdobu :).
    inak, veľmi pekný článok, chýbajú mi tie školopovinné časy :).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkný článek, jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
  8. Hezké tipy! Já se rozhodně snažím splnit to s tím diářem, protože pak je to fakt velká úleva, že se na všechno nemusí myslet :)

    OdpovědětVymazat