úterý 4. srpna 2015

Život podle Teri #3 ▶︎ Výlet do Liberce (fotky, zážitky..)

Ahoj! Dnešní článek bude skoro po měsíci 'Život podle Teri #3'. Tenhle článek už jsem chtěla napsat dřív, ale zase by bylo blbý vydat ho třeba 2x v týdnu, takže jsem se rozhodla napsat ho tedy až teď.
V pátek jsem do předešlého příspěvku psala, že jedeme na celý den pryč a v tomhle příspěvku Vám upřesním ,kde jsme byli a podělím se s Vámi i o pár fotek.

Takže já, mamina, taťka, ségra a vzali jsme sebou i sestřenku jsme jeli do Liberce. Od nás je to přibližně 2,5 hodiny cesty a přesněji jsme zavítali do Babylonu. Koupili jsme si tam takový ty jejich výhodnější balíčky, kde si můžete vybrat kam chcete jít a mělo by Vás to vyjít levněji, než samotné ty 'atrakce'. Ten kdo to tam nezná, tak se vlastně vejde do budovy a v té budově je Babylonské městečko a v tomhle městečku je IQ park, Laser Game, Lunapark, Aquapark, Labyrint a spousty, spousty dalšího. Mamča, taťka a ségra Eliška šli do Lunaparku a já se sestřenkou jsme šli do IQ parku. V IQ parku už jsem byla celkem 3x. Naposledy jsme tam byli se třídou a musím říct, že teďka těch 'atrakcí' a různých těch pokusů měli mnohem víc. Já to tam mám moc ráda a může tam jít úplně každý. Přebytek toho tam je dělaný jak pro starší tak i pro mladší. Vše je to tam formou zábavy. Pokud by jste chtěli vědět víc, podívejte se na jejich webové stránky. Projít ty 4 patra IQ parku nám trvalo asi 2 hodinky.

Potom jsme i s rodiči šli do toho velkého labyrintu. Ten velký labyrint byl rozdělen na zrcadlové bludiště, strašidelné bludiště, v jedné místnosti byli takový ty prohnutý zrcadla jak vám mění postavu, obličej apod.. v dalším bylo laserové bludiště a různý věci na hádání a nakonec křišťálové bludiště. Když jsme si to tam všechno prošli, vzpomínám si, že bylo po jedné hodině takže tohle všechno nám dohromady trvalo cca 4 hodinky. Následovalo jídlo v restauraci, která byla také v tom areálu což bylo super! (Btw. chtěla jsem si to jídlo vyfotit ještě před tím, ale zapomněla jsem na to:-() Kdyby Vás to zajímalo dala jsem si kuřecí steak s bramborovou kaší. Bylo to strašně dobrý! Nakonec jsem šla se sestřenkou ještě na Laser Game:-)

Když už jsme v Liberci byli, rozhodli se rodiče ,že si vyrazíme na Ještěd a pojedeme tou jejich lanovkou. Poté co jsme tam dojeli, jsme asi 15 minut čekali na tu kabinkovou lanovku. Já a mamka jsme se hrozně bály. Nahoře jsme byli asi za 3-5 minut maximálně, ale byl to fakt hrozný pocit, když se stoupalo a teďka se tam úplně vybarvilo to okolí kolem nás a bylo to hrozně, fakt hrozně vysoko (1012m). Takže jsme myslely na to nejhorší a to 'Co když to spadne?'. Nakonec jsme to tedy nějak přežily a dojely nahoru. Pak se mi akorát motaly nohy když jsem z toho vystupovala a dělalo se mi tak jakoby divně, protože mně se vždycky ve snu zdá ,že padám dolu z takovýhle výšek a já z toho potom mám strach:-D. Všichni jsme si za tu statečnost dali zmrzliny a rodiče ledovou kávu. Mňam. Bylo tam fakt strašně moc vos! Nikdy jsem jich ještě neviděla tolik. Já s mamkou ,ale už ani taťka jet dolu lanovkou nechtěli, takže co nám zbylo? Šli jsme pěšky. Já měla štěstí, že jsem měla pevnou obuv, ale mamka se sestřenkou měly žabky. Auuu. Vzali jsme to tedy po silnici dolů. My Vám s mamčou jdeme a teďka najednou se něco začalo hýbat v křoví vedle, kterého jsme šly! Takže jsme se rozeběhly a začaly jsme utíkat. Fuj, hnusný pocit, ale na druhou stranu jsme se smály, protože to sestřenka zakřikla!:-D No a nakonec jsme to střihli zkratkou přes les, než jsme došli až dolů k autu. Trvalo nám to asi hodinu. Byla to fakt makačka. Pak když jsem jeli zpět koupili jsme si všichni ještě zmrzliny v McDonaldu zaslouženě!:-D

U mého taťky je totiž zvyk, že vždycky když nás někam vyveze tak se něco takovýho stane. Fakt pořád!:-D Ale všichni jsme se shodli na tom, že jsme si to užili! Bylo to fajn takhle někam vyjet, projít se, podívat se někam jinam než do okolí našeho města.:-) A teďka těch 'pár' fotek.

BABYLON - IQ PARK




- Tohle byl jakýsi stroj na psaní a štelovalo se to tím kolečkem ve předu a po stranách. Opravdu bych chtěla vědět jak mohli napsat svoje celé jméno ,protože já nenapsala ani T. :-D

- Oproti tomuhle nejvyššímu člověku světa ,který měřil něco okolo 270cm jsem se cítila jako prcek. Což je snad po druhý co jsem se takhle cítila. :-D

- Tahle fotka je z Titanicu. Nejspíš to mělo představovat situaci, když se loď potápěla. Bylo to hodně nahnutý a vůbec se vtom nedalo jít normálně rovně.





- Tohle je prosím mých 135 kliků za 20sekund. 

- Tady to bylo strašně krásný! Bylo tam vlastně takový kolo, kterým stačilo zatočit a vevnitř se to začalo otáčet a krásně prolínat! 

- Typická fotka každého Čecha v IQ parku. :-D






- Pumpováním na tomhle přístroji se to dole roztáčelo a tím se tvořil jakýsi výr. 



JEŠTĚD

-První tři fotky byli focené z lanovky a ta 4 je už výsledný rozhled na celý Liberec.








Kam razíte Vy na výlety o těchto prázdninách nebo kam by jste se chtěli podívat? :-)

11 komentářů:

  1. Zajímavé fotky, v Liberci jsem ještě nebyla, ale určitě bych chtěl :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné foto, v Liberci jsem teké ještě nebyla
    www.terina98.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:-) Určtiě se tam podívej, až budeš moct mít příležitost. :-)

      Vymazat
  3. Super článek a krásné fotky. V Liberci jsem nikdy nebyla, protože to mám trošku z ruky :D

    July Favourites

    OdpovědětVymazat
  4. v IQ parku jsem byla už asi dvakrát, ale stejně nejlepší zážitek z Liberce je ZOO s bílými tygry a výhled z Ještědu! :) pěkné fotky :))
    in another galaxy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bílý tygři jsou fajn, ale ZOO mně naopak v Liberci jako samotná moc neuchvátila. Ještěd byl super. :-) Děkuju!:-)

      Vymazat
  5. Ten IQ park vyzerá zaujímavo,len škoda,že je tak ďaleko :// pekný článok :)
    LelaLeenaBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. IQ park je opravdu super, ale máš pravdu, protože i my to máme daleko :-/ Děkuju! :-)

      Vymazat
  6. Do Liberce jsme vždy jezdili do aquaparku, ale IQ park nás trošku minul. Chystáme se tam ale do zoo, tak díky za tip, určitě se zastavíme i tady :)
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat