čtvrtek 30. dubna 2015

#2 TIP: !HOW TO BE A MORNING PERSON!



Vítám vás u dnešního článku, protože dnešní článek bude "How to be a morning person" což je "Jak být ranní ptáče"! Pokud jste takový ten více spavý a chtěli by jste to změnit tak tu pro vás mám pár typů! :-) 


1) Choďte v čas spát. Nejlepší bude když si půjdete lehnout až když se budete cítit ospalí, aby jste pak v té posteli neleželi a zbytečně si nepromítali nějaké věci co jste nestihli udělat nebo tak podobně.

2) Vstávejte brzy. Třeba už v 6:00 ráno a třeba i o víkendu. 

3) Tento bod souvisí tak trochu i z předchozím bodem. Nelenošte. Až vám budík zazvoní nesnažte se ho odkládat. Prostě a jednoduše vyskočte z postele hned jak vám zazvoní. 
TIP: Dejte si budík dál od postele, protože kdyby jste ho chtěli vypnout, budete muset vstát.

4) Napište si vaše geniální plány a nápady. Tenhle bod spočívá vtom, že si do nějakého svého zápisníčku napíšete věci, které by jste chtěli v ten den uskutečnit a nebo musíte uskutečnit. 

5) Roztáhněte si žaluzie. Je na vás jak budete tenhle bod brát. Někomu se lepší spí se zataženýma a tak se brání před ranním sluníčkem, ale pokud ranním ptáčetem být chcete nechte je roztažené ať vás sluníčko už po ránu trochu naladí! 

6) Dostaňte čerstvého vzduchu. Když vstanete otevřete si okno a zhluboka se nadechněte. Nebo ho klidně mějte otevřené i přes noc.

7) Ranní sprcha? Na probuzení určitě ano, i když nemusí být. 
TIP: Takový menší, kterým asi všem doklapne ,ale pro jistotu: Po ránu se nesprchujte moc teplou vodou na kterou jste zvyklí. Zkuste o něco studenější, aby se vám nestala nehoda, že ve vaně třeba znovu zaspíte. 

8) Zkuste si pustit nějakou veselou, rychlou písničku a zacvičte si. Pokud nestíháte prostě si jen zaskákejte před zrcadlem nebo do koupelny. 

9) Než se večer uložíte ke spánku, ukliďte si pokoj. Opravdu to pomůže a ráno se vám bude lepší stávat. 

10) Pochlubte se tím, že jste ranní ptáče. Možná pak vás to nebude svádět k tomu porušovat to.

11) Když budete dříve stávat dostanete času i sami pro sebe, proto si prostě vychutnejte dobrou snídani. 

12) A poslední krok, nebuďte pohoršeni. Chápu, že tohle je pro někoho to co třeba nemůže nějak ovlivnit, ale zkuste si najít třeba nějaká plusy toho kam se netěšíte nebo tak. Dopřejte si tím dobrou náladu! :-) 
--------------------------------------------------------------------------------------
Dobře, tak to by bylo k dnešnímu článku všechno. Rozhodně nezapomeňte zdělit i vaše názory!

Pomohlo vám to nebo by jste ještě něco přidali? 
A zkoušeli jste být už ranní ptáče nebo do toho teprve půjdete? 

Pokud ano rozhodně to moc neuspěchejte,aby si na to vaše tělo zvyklo:-)

2 komentáře:

  1. Super článek, já si vždycky musím nastavit budík min. 15 až 20 min. předem, jinak nejsem schopná ráno vstát. A ten trik, jak si máš dát budík dál od postele jsem zkoušela už dávno, a víš co,? :) stejně jsem se do tý postele vrátila a spala dál. No jo, to jsem celá já ;), ale ještě zkusím něco z tvých rad a třeba to pomůže. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, taky si ho vždycky nastavuju hodně předem :-D Jinak děkuju! :-)

      Vymazat